De kraamtijd

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Een bijzondere tijd ligt voor je.

Het krijgen van een kindje is een unieke, bijzondere en intensieve gebeurtenis. De eerste week met jullie kersverse baby is een week vol met eerste mooie momenten, nieuwe indrukken, onzekerheden, vermoeidheid, geluk en misschien ook wel verdriet.

kraamzorg Henriëtte Harderwijk Ermelo Zeewolde Putten

Graag begeleid ik jullie hierin, sta ik jullie bij, geef deskundige zorg afgestemd op jullie wensen en behoeften. Er is alle ruimte en tijd om te wennen aan de nieuwe situatie, zodat jullie aan het einde van de kraamweek zelf voor jullie kleintje kunnen zorgen.

Wat mag je van mij verwachten?

Een onbezorgde kraamtijd

Rust en tijd om te herstellen, te wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling. Ik zorg ervoor dat alles doorgaat in huis en dat er alle ruimte is om uit te rusten en je kindje te leren kennen. Ik zal gedurende de week jullie op weg helpen, informatie en adviezen geven en jullie laten zien wat jullie baby wil vertellen zodat jullie vol vertrouwen de zorg alleen aankunnen aan het einde van de week.

 

Zorg voor het hele gezin

De zorg voor moeder en kind staat centraal, maar uiteraard worden de overige gezinsleden niet vergeten. Ook papa’s moeten bijkomen en eventuele broertjes en zusjes nemen een belangrijke rol in tijdens de kraamweek. Samen maken we er ook voor hen een onvergetelijke ervaring van.

 

Deskundige begeleiding

Je bent verzekerd van vakkundige zorg, ik begeleid jullie bij de zorg voor jullie kindje, het herstel van de bevalling en bij de voedingskeuze die jullie hebben gemaakt.

Daarnaast volg ik meerdere malen per jaar scholingen om al mijn kennis up to date te houden. Zo ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

 

Recht op geïndiceerde uren kraamzorg

Bij mij heb je recht op de uren die we hebben geïndiceerd tijdens de intake. De zorg wordt vergoed door je zorgverzekering. Ik werk samen met kraamorganisaties die contracten hebben met alle zorgverzekeringen. Daarnaast werk ik samen met collega’s uit de omgeving waardoor je bij onverhoopte verhindering van mijn kant verzekerd bent van deskundige kraamzorg.

 

Zorg rondom de geboorte

Wil je graag thuis bevallen, dan kom ik naar je toe als de bevalling goed op gang is. Tijdens de intake krijg je hier duidelijke instructies over.

Beval je in het ziekenhuis of geboortehuis, dan kom ik naar jullie toe zodra jullie thuis komen.

 

Persoonlijke intake

Rond week 30 van de zwangerschap neem ik contact met je op voor het plannen van een intake bij jullie thuis. Is het je 2e kindje dan overleggen we of we de intake telefonisch of bij jouw thuis laten plaatsvinden.

 

Persoonlijk contact tijdens de zwangerschap, kraamtijd en daarna

Aanbevelingen